Dette er en sang med laang bakgrunn.

TV Song ble komponert i 1993. Den var en fast del av repertoaret til bandet mitt Woo i 1994-95.  Det vil si store deler av sangen, som da gikk under navnet "The Other Side".

"The Other Side" var et samarbeid med Bård Kvalsund og Stig Sandbakk. Alle kom med sine idéer, min del av komposisjonen finnes her i TV Song. 

Under research for  albumet "Evolver"  i 2002  kom jeg over de gamle opptakene mine av TV Song og bestemte meg for å inkludere den på platen.

Mange versjoner ble spillt inn, (som vil bli utgitt i TV Song-pakken senere).  

Dette var en tid der jeg jobbet med flere "prosjekter". 9 faktisk (inkludert Woo)  

Det niende var det som kom til å få mest betydning fremover.

"Ninth Project" eller bare "Ninth" som det etterhvert ble kalt.

Som alle prosjekt startet det med en, meg selv, og det skulle være et soloprosjekt, men slik gikk det altså ikke.  

Etterhvert  som sangene ble spillt inn, gikk jeg til storpodusent Yngve Sætre for å jobbe videre på platen. Han var utrolig flink og grei som alltid. Og inspillingene gikk absolutt bra. Jeg var storfornøyd. 

Men med et annet prosjekt som jeg hadde startet på (som var et band)  hadde vi fått kontakt med en annen stor mikser fra statene Andrew Scheps, jeg var og er stor fan av Andrew Scheps sitt arbeide.  

Med dette bandet hadde jeg et par tiltenkte sanger, "Steal The Day Back" og "Last Lullaby" blant annet , men vi trengte mer materiale for å sende over dammen. Jeg sendte likesågodt over hele solo albumet med mitt "ninth project" og foreslo til gjengen at vi kalte oss ninth (uten at jeg tror de helt visste at det var slik det gikk for seg). 

Andrew Scheps ble så imponert at han etterhvert tok flyet over og sov på sofaen min en stund. Her delte vi playlister, spillte konsert og spiste gode middager.

Vi ga så ut et mini-album som ble kalt "Evolver EP" som inneholdt sanger fra begge prosjektene. 

Orginal besetningen var 

Stein Hevrøy, Hans-Petter Lie-Nielsen og etterhvert Geir Arne Ose og Audun Havåg fra Woo. En knall gjeng! og gode venner den dag i dag.

Medvirkende på inspillingen: 

Geir Arne Ose og Bjørn Tore Kronen Taranger : Akustiske trommer

 

Mer musikk fra Ninth og de andre 7 prosjektene (eller var det mormor og de 8 ungene?) vil bli presentert her i løpet av de neste fem årene 

 

  

 

 

Ninth mannskapet under "Evolver EP" release konserten

Fra venstre: Hans Petter Lie-Nielsen, Audun Havåg, Geir Arne Ose, Geir Satre, Per-Helge Lande, Andrew Scheps og Stein Hevrøy

Musikk deling til middag, kaffi og kvelds.

Fra venstre: Hans Petter Lie-Nielsen, Geir Satre og Andrew Scheps (og en flott sofa).