Dude, hvor er din brodd?

"Needle Take Me Home" ble skrevet sommeren 2006, arrangementet og produskjonen ble startet på i 2007 og fullført i 2009.
Jeg har fire versjoner av sangen, med alternative melodilinjer, tekst og intensitet. 
Noen av disse kan du høre i "Needle Take Me Home" pakken som vil bli utgitt senere.

Jeg ville at harmoni-strukturen og rytmene skulle symbolisere følelsen av å miste fotfeste, for så å bli hentet inn igjen av pulsen i sangen.
En vertigo følelse, litt som en hektisk uke på jobben, eller litt for mange glass vin (eller brus) eller sprøyter (anyone?). Jeg er ikke glad i sprøyter generelt. Tittelen er en referanse/ordspill til "død hvor er din brodd" tankegangen. 

Teksten omhandler mange ting for meg. Tre av disse tingene er: drømmer, forventninger og grenser (som man setter seg selv, men også andre setter for deg). Tre temaer som er lett å forstå men ikke alltid like synlige i praksis, (hverken i egne eller andres øyne). Dette fører til konflikter mellom hverandre, men ikke minst inne i mennesker. 

Etterhvert blir arrangementet mer surrealistisk og litt virkelighetsfjernt, halveis ekstase, halveis mareritt, forankret i en slags dansetakt som selv unnviker de rutinerte og etablerte "grensene" i sangen.  

Til slutt brytes dette ned til et mer rått "ur-utrykk" med primal skrik og renesanseaktige "kirkeklanger". 
Jeg innser nå at virkemidlene og tekst-forklaring til denne sangen vil bli en liten bok i seg selv: mer svevende enn sangen og teksten, så jeg skal være "smart" nok til å sette grensen her. 
---------

Medvirkende på inspillingen:
Audun Havåg: elektrisk bassgitar.
Bjørn Tore Kronen Taranger: akustiske trommer
----------
(Ok her går grensen). 

 

((...en ting som slår meg er at jeg har skrevet mesteparten av sangen ute i solen, til og med denne bloggen. Ikke værst! :))
Men nå  får det være grenser! Tre strek under svaret.


---------------------
-----------------------
----------------------Konge på utsiden eller insiden? Det hjelper med litt påvirkning, og alternativene er mange.

Audun hadde "100% rent mel i posen", en gang på tidlig 2000 tallet (bokstavelig talt).

(Update: Og det har han fremdeles!)