De forskjellige partiene på «Went For Angels, Found Fireflies» ble komponert mellom 2004 og 2005, men sangen og arrangementet ble ikke fullført før i 2009. 
Deler av innspillingen og ferdigstillingen ble (igjen) gjort i Tarzana , Los Angeles.
Derav navnet på sangen; jeg hørte ildfluene summe fra altanen. 
Sangen var lenge et slags "stemnings foto" av LA kveldene for meg, og på mørke vinterkvelder, tar den meg tilbake dit. 


Orginalt gikk sangen under prosjektnavnet «Sand». På et tidspunkt ble det mange sanger som hadde noe «ørken aktig» over seg, ofte med sand relaterte navn eller stemninger (idiotisk nok, siden ørken stort sett, ikke er laget av sand), dette førte imidlertid til at jeg spilte under psevdonymet "Desert Son" en stund.

«Desert Son» navnet, reflekterte også over at jeg gjorde stort sett alt selv nå. Jeg tok valget å ikke ha fast besetning lenger, men heller tilnærme meg musikk, litt som en maler eller forfatter. Denne nye tilnærmingen gjorde det mulig for meg å fullføre musikk som tidligere hadde blitt umulig (med fast besetning) .

«Desert Son» i 2008 ble altså starten på 5 års albumet jeg holder på med nå. 

Jeg er ikke helt alene dog. Dette prosjektet kunne ikke blitt fullført uten min gode venn og musikalske bror: Audun Havåg, som har vært med fra starten av. Og så er jeg så heldig å ha mange gode musikalske venner som hjelper flittig til. Og en stor takk skal de ha, for både musikalitet og godt vennskap.


Medvirkende på på opptaket:
Bjørn Tore Kronen Taranger: Akustiske trommer
Audun Havåg: Akustisk bass.