Hei!

Velkommen til min første blog!!

 

Jeg vil prøve å legge ut litt informasjon rundt sangene og mitt musikalske liv her.

Først litt om sangene: de som blir utgitt her, er sanger som har betydd mye for meg som person eller som kunstner (eller som hva som helst egentlig).

Jeg skal prøve så godt jeg kan å få frem hva som gjør dem viktige for meg. 

Om du har noen spørsmål eller ønsker, er det bare å kontakte meg.

 

Jeg vil begynne med en sang som har vært med meg en god stund nå: Flyer.

 

“Flyer" ble komponert våren 1995. Da var jeg 16 år.

Jeg spillte  i et akkustisk band kalt “Woo” med besetningen: Bård Kvalsund: gitar/mandolin, sang,  Stig Sandbakk: sang, gitar og rytmeegg (samtidig),  Audun Havåg: bassgitar og basstromme, sang (samtidig), Og meg selv: gitarer/mandolin, sang (tamburin og hihat på beina)

(Ja, vi manglet trommeslager ;-)

 

Jeg husker vi var “store på det", (spesielt meg sikkert) og tok gjerne med 9 akustiske gitarer (lånt forøvrig) for å spille 5 sanger på et eller annet ungdomsforetak i bygda (Ørsta)

Etterhvert ble vi populære i Volda også! Og vi fikk spille på de lokale pubene og diverse styremøter. Dette var stas synest jeg. Og slik tjente jeg penger nok til å kjøpe min egen mandolin. (Eller rettere sagt en mandriola til 500 kr fra krigens dager).

 

Min første blogg og jeg har allerede skeiet laangt ut på sidelinjen, og ikke nok med det:  sangen ble sjelden spillt med denne besetningen!  Derimot ble det en av standardlåtene for “Woo” noen år senere (med trommis). 

 

“Flyer" ble spillt inn for første gang rundt 1997 hos Audiofarm studio i Ørsta (Åmdalen).  Jeg ville ha den på en litt annen måte og spillte den inn igjen i 2001 med bestningen: Geir Arne Ose: trommer og Audun Havåg: bass 

Vi spillte den inn “live” i “studioet” vårt på ett “take” og så la jeg på vokalen etterpå.  

 

Sangen blir snart 20 år gammel, men hvis man trekker fra søvn, mat og annet moro så blir den ikke så gammel alikevel. Det er slik jeg velger å se på det ihvertfall. 

Fra spøk til følerier så er det en sang som på mange måter viser en tråd igjennom deler av det jeg har komponert og jobbet med fram til nå. 

 

(Ps. jeg lover å ikke skrive så lange blogger i fremtiden ;))

Geir Satre

3 Comments