Jeg tenkte jeg skulle avdekke litt mer om fremtiden til dette prosjektet i dag. Selv små kunngjøringer har ganske så store konsekvenser for meg (over en fem års periode).  Derfor er jeg litt forsiktig med å utlevere for mye informasjon før eg er 100% sikker på at jeg kan levere!

Den store nyheten idag er at jeg kommer til å gi ut 15 album! Det betyr at musikken her vil bli tilgjengelig på ett av disse albumene. Alle albumene vil også være knyttet sammen til en større helhet. Ett stort verk. 

Dette har vært planlagt hele veien, men det er et stort prosjekt å få til. Og jeg tror det er første gang noe sånt har blitt gjort. Det vil bli enormt spennende! 

Men over til "Lori"

Den er i slekt med forrige sang "Backworlds" og er en slags andre sats til den. 

Denne versjonen ble spillt inn live (som vanlig) og er mindre selvbevisst og reflekterende (i forhold til Backworlds) Til gjengjeld er den en mer uhøytidelig  og utadvendt.  

Det tok litt tid å få orden på denne sangen, av en eller annen grunn.

Jeg husker at den var et "friskt pust" i mellom tyngre og mer alvorlige låter jeg jobbet på den gangen.

Det får meg til å tenke på at det er viktig å "skrive fra levra". 

Jeg setter meg ikke ned og komponerer når jeg er melankolsk, for å utløp for energi, eller for å dyrke en spesiell stemning. Jeg komponerer hele tiden, dag og natt, på bussen og ved middagsbordet. Musikken har ingen agenda. Den skal ikke funke med metalbandet, på dansegolvet eller på akustisk helaften.  

For meg personlig blir det å ha en agenda ofte en "fake" i kunst. For eksempel, synes jeg det kan være mindre "punk" å lage en punklåt, enn å skrive en intens folkevise, om stemningen passer meg bedre.

Likevel kan det bli vanskelig, når stemningen har gått sin vei, å jobbe videre med tanker som man en gang hadde. Og det tar tid å sette seg inn i stemningen igjen. 

Sånn sett blir jo det kunstig også,  Men lenge leve livsløgnen! 

 

Med meg på innspillingen: 

Geir Arne Ose Trommer

Audun Havåg Bass gitar.