Denne produksjonen har ingen gitarer, men ble laget på en.  Andre utkastet var et elektrisk/psykedelisk rock arrangement, men jeg ville heller bruke litt av min affeksjon for tidlig 60-talls instrumentering på sluttversjonen. 

Arrangementet er fremdeles akustisk, og spillt med ekte instrumenter, ganske så fort.  Jeg ga meg tre timer på å arrangere sangen til piano, tidlig morgenen etter ble pianoet stemt og spillt inn på 10 minutter. Vokalen ble også sunget inn "før jeg hadde begynt", det vil si stort sett på første tagning. Det blir ikke finest slik, men mer levende og pustende. 

Låten var likevel "tricky", opptakene er alltid det enkleste.  Det er alle arrangementene som blir prøvd som gjør det tidkrevende.  Av og til er det for mange interessante muligheter som frister deg ut på sidelinjen. Og jeg lar meg alltid "friste" så jeg ikke skal angre senere. Men det tar så forbaska mye tid, jeg tror likevel det er verdt det. 

Her er noen av instrumentene i sangen som faktisk er med i produksjonen, klarer du å høre dem i utgivelsen? (Noen av disse klippene er tidlige demoer og har blitt jobbet på i ettertid, men de er fremdeles med i miksen).

Det er mye greier under panseret på de fleste låter, selve innspillingen er som sagt, den enkle delen.

Comment