Idéen for denne sangen ble født etter iherdig improvisasjon i år 00 (elsker å skrive det slik!) , men selve sangen ble komponert et år senere. 
Arrangementet i seg selv er brygget fullstendig på improvisasjon hele veien. Sangen ble spilt frekvent, både på konserter og i øvingslokalet den tiden. På grunn av dette ble selve strukturen, eller formen aldri spilt likt igjen. Så den er unik for denne utgivelsen.

Poenget (for meg) var å utforske og skyve arrangementet i nye retninger på hver konsert. 
Fra denne tiden har jeg en god del video og lydopptak, som jeg uforskammet kommer til å legge ut på et senere tidspunkt.

Mer enn sangen, husker jeg tiden, musikerne og de endeløse eksperimentelle dagene (og nettene) med musikk. Masse moro, med andre ord.

Versjonen som er utgitt på siden her er også kortet ned til "bare" 5 minutter, 
Fullversjonen er inkludert i nettbutikken.

Teksten handler om noen arkeologer som reiser inn i skogen for å finne spor etter gamle sivilisasjoner. Til slutt finner de tippen på et fly: de finner spor etter vår sivilisasjon.

Det som er litt utrolig (for meg nå, når jeg ser på datoen) er at denne sangen (og neste sang) var jobbet på, og sterkt påvirket av 9/11 tragedien. Ufattelig nok havnet bloggen akkurat på denne datoen. Og det var 100% tilfeldig.

Begge sangene var, fra starten av dediktert til denne tragedien.

Tenkte egentlig ikke å skrive noe om dette før neste sang var sluppet, men tiden var i tydeligvis inne for det!

 Se opp for fly neste fredag*

Med meg på innspillingen:
Geir Arne Ose: Trommer
Audun Havåg: Bass

 

*musikalsk hint, ikke bokstavelig: onkel politi)